Posted on

Vett och etikett för restaurangbesöket

När du ska på restaurang är det trevligt att klä upp dig. Hur du ska klä dig beror mycket på vilken typ av restaurang som du ska besöka. På vissa restauranger bör du inte komma i shorts och flip-flops medan det är okej när du ska äta en pizza på kvarterskrogen. När du ska betala pengar för att gå ut och äta mat på en restaurang blir upplevelsen bättre om du har lagt manken till och tänkt på ditt utseende. Att också ta på dig en härlig parfym som doftar gott är pricken över i:et. Det finns många parfymer, bland annat Hugo Boss, som är ett av det största parfymmärkena i Sverige inom doft. Det är ett märke som representerar lyx av allra högsta kvalitet, vilket speglas i deras doftsortiment. Det finns parfymer för både kvinnor och män. Botanisera i deras sortiment och hitta en doft som du gillar. Du kan med fördel ha en parfym till vardags och en till mer festliga tillfällen. När du ska besöka en restaurang kan du välja din festdoft. Tänk på att inte dofta för starkt då det kan finnas människor som är känsliga mot just starka dofter.

 

Det finns mycket kläder som passar för restaurangbesöket

Det finns ofta inga direkta klädkoder för restauranger men att vara hel och ren är grundbulten. Att se välklädd ut går att göra på flera sätt med olika stilar. Det finns mängder med klädesplagg både för kvinnor och män som passar för ett restaurangbesök. Om du är osäker om det finns någon speciell klädkod för restaurangen som du ska på kan du alltid ringa dem innan du ska dit.

 

Uppförande på restaurang

När du ska på restaurang är du en del av en större grupp människor och det betyder att du bör visa andra hänsyn och respekt. Det finns en del oskrivna regler för hur du ska uppföra dig på en restaurang. Att fixa makeup eller bättra på sminket görs på toaletten och inte vid bordet. Det är även viktigt att tänka på ljudvolymen på rösten. Om borden står nära varandra är det av respekt till varandra att prata i en bra samtalston som inte stör någon annan. Rökning är förbjuden på restauranger i Sverige och ska göras utomhus. Om du vill använda en tandpetare ska du helst lämna bordet för en stund för att peta tänderna. Var artig mot personalen, att säga tack är trevligt samt att be att få saker är underskattade fraser. Om du är på en finare restaurang bör du inte läsa tidningen eller hålla på med mobilen vid bordet.