Posted on

Så äter du god restaurangmat hemma

Har du tröttnat på falukorven och makaronerna? Känns det ledsamt när potatisgratängen skär sig och när lasagnen smakar som något från skolmatsalen? Då kan du trösta dig med att tusentals människor känner precis samma sak. Om du inte är en riktigt duktig hemmakock är det lätt att middagarna blir tråkiga och att du längtar ut till restaurangen.

Att gå på restaurang är trevligt och bekvämt, minst sagt. På en restaurang kan du vara säker på att maten är god och att du får njuta av den ordentligt. Dock går det inte att sticka under stol med att restaurangbesök kan vara kostsamma och det är långt ifrån alla som har tid eller råd att äta ute varje dag. Den här texten riktar sig till dig som vill äta god och vällagad restaurangmat varje dag, utan att faktiskt behöva ta på dig kläderna och gå utanför dörren.

Bästa tipsen på middagar med restaurangkänsla

Vi har samlat några riktigt bra knep på hur du kan äta god mat som håller en professionell nivå i ditt eget hem. Vissa av tipsen kräver att du har någon form av kunskap i köket, medan andra är genvägar till att slippa gå hemifrån.

1. Använd dig av matkassar

Färdiga matkassar är ett utmärkt alternativ för alla som vill äta god mat och som vill slippa dyra kostnader och spara både tid och pengar. Med en färdig matkasse får du hem alla ingredienser som du behöver för att laga goda middagar och får samtidigt med spännande recept. Här kan du dessutom välja mellan olika abonnemang, så att du får god mat levererad till dörren efter dina önskemål.

2. Beställ hem mat

Att beställa hem mat är nästan som att gå på restaurang, vi vet, men skillnaden är att du oftast betalar mindre och att du slipper gå utanför dörren och på så sätt sparar tid. Idag erbjuder majoriteten av alla restauranger hemkörning eller möjlighet att ta med sig maten. Skippar du hemkörningen kan du komma undan ännu billigare.

3. Planera matschema

Oavsett om du är duktig på att laga mat hemma eller inte kan ett välplanerat matschema faktiskt hjälpa dig. Genom att välja ut maträtter för hela veckan blir inhandlingen lättare och du kan förbereda för middagen dagen innan. På så sätt hinner du laga maten i lugn och ro när du kommer hem från jobbet och slipper ta fram ”nödlösningar”, som i de flesta fall blir just korv, köttbullar eller andra halvfabrikat.

4. Tacka ja till dejten

Det här är kanske inte det mest moraliskt korrekta alternativet och det ger dig inte restaurangmat på en daglig basis, men genom att tacka ja till den där middagsdejten kan du åtminstone skippa makaronerna för en kväll och samtidigt lära känna en person som kan bli en vän för livet. Kom dock ihåg att du inte ska ta för givet att du blir bjuden på mat och att du inte bör utnyttja människor. Det här tipset kräver även att du faktiskt anstränger dig och tar dig utanför dörren.