Posted on

Planera mötet och maten inför affärsbesöket

Ska dina kollegor eller kunder komma på besök är det viktigt att du planerar mötet väl. Beroende på vilken bransch det handlar om, hur väl du känner besökarna och varifrån de kommer kan du hitta många bra alternativ.

Välj rätt lokal

Under ett affärsbesök är det klokt att göra ett så gott intryck som möjligt. Börja med att boka ett mötesrum som både är bekvämt och praktiskt. Befinner du dig i södra Sverige kan du till exempel boka små och stora mötesrum i Malmö som är rustade med all teknik som kan komma att behövas. Du kan välja mellan rum där alla sitter runt ett bord för mindre möten eller större lokaler med stolar uppställda på rader som passar perfekt för konferenser, föredrag och demonstrationer.

Kombinera nytta med nöje

Det finns också lokaler som är lite mer avslappnade, där alla kan sitta i soffor, stå i en bar eller äta till bords. Internationella besökare brukar ofta ha en lite annorlunda syn på affärsmöten och hur kommunikationen mellan kollegor ska ske. Skillnaden mellan affärsförbindelser med Indien eller Frankrike och den egna kulturen kan vara ganska stora. Det kan till exempel vara bra att ta reda på vad som förväntas inför mötet i förväg, men också att överbrygga kulturella skillnader vad gäller mat, särskilda högtider och hur man tilltalar varandra.