Posted on

Skaffa en stamkrog

En sak som är underskattad är att ha en stamkrog. Ett ställe som är trevligt inrett; där personalen direkt vet vad du kommer beställa och där du är åtminstone ytligt bekant med de andra stammisarna.

Frekventa besök är nyckeln

Det här behöver givetvis inte betyda att det är det enda stället du går till, det är tillåtet att vara otrogen mot din stamkrog. Men försök se till att besöka det minst en gång i veckan för att jobba in din status som stammis. Ett sätt att skynda på processen kan vara att skaffa ett kontorshotell Uppsala nära den krog du vill göra till ”din”. Då kan du gå dit ofta och käka lunch. Kombinerar du det med att regelbundet komma dit även kvällstid för en öl eller en middag så kommer du snabbt uppnå status som stamgäst.

Välj krog med omsorg

Att välja en krog kan vara svårt. Det kan rekommenderas att inte bara hoppa på första bästa och jobba in som stamkrog utan försök hitta någon som har minst två av riktigt bra mat och dryck, trevlig stämning och geografisk närhet. Det ska vara relativt lätt att ta sig till din stamkrog och när du väl är där ska det vara njutbart och ge dig något. Målbilden är ett ställe dit du kan ramla ner klädd i morgonrock och bli serverad. Samt kunna välja om du ska sitta vid bardisken och vara social, eller kunna sätta dig med en ensamöl i ett hörn när du behöver vara ifred.

Restauranger i huvudstaden