Posted on

Gå ut med jobbet

För att få en bra sammanhållning på jobbet är det viktigt och klokt att då och då även umgås utanför er normala arbetsmiljö. Att göra något trevligt och otvunget tillsammans. En bra sak att göra är att gå på restaurang eller en bar tillsammans. Antingen som en uppstyrd företagsaktivitet eller som ett mer spontant initiativ. Tänk dock på att alla kanske inte vill vara med på denna typ av aktiviteter. Så försök göra dem frivilliga om möjligt.

Gå på restaurang i samband med en konferens

Det är vanligt att företag åker på konferens för att till exempel planera nästa års verksamhet. Genom att köpa ett konferenspaket där en middag ingår kan ni förena nytta och nöje. Det blir en trevlig teambuilding-aktivitet där ni kan äta och dricka något gott tillsammans. Om ni förlägger konferensen borta från hemmet blir det också en garant för att fler kommer vilja stanna kvar längre.

Afterwork

En annan vanlig sak att göra tillsammans är så kallade AW:s, afterwork. Det vill säga att under otvungna former gå ut och ta en drink eller en lättare bit mat tillsammans. Många företag organiserar egna afterwork-aktiviteter på fredagar som en del av sina personalförmåner. Men det går alldeles utmärkt att planera en sån här träff på egen hand och bjuda med kollegorna.