Posted on

Operakällaren

En riktig stolthet när det kommer till Stockholms restauranger är Operakällaren som öppnade redan på 1780-talet. Restaurangen är idag uppdelad i tre avdelningar, en för Fine Dining, en Casual Dining samt Operabaren som bjuder på modern husmanskost.

Senrenässans

Fine Dining-matsalen bjuder på en atmosfär som inte liknar något annat. Operakällaren behöver knappt anstränga sig på samma sätt som andra restauranger för att skapa den perfekta miljön. Det kan bero den 10-meter höga takhöjden kombinerat med de bekväma stolarna och generösa avstånd mellan alla borden.

Själva inredningen av restaurangen består av ett kassettak, en otrolig ekpanel och fantastiska takkronor. Restaurangen går att förklara som en kombination av senrenässansen med moderna detaljer. Operakällarens matsal har, av många, blivit utsett till ”Sveriges vackraste matsal”.

Michelinstjärna

Operakällaren hade tidigare mottagit en Michelinstjärna men förlorade den tyvärr 2010. Som tur är fick restaurangen tillbaka den 2014. I Den röda Michelinguiden har Operakällaren dessutom blivit tilldelad fem bestick vilket är betygsättningen som används.

Det är förstklassig mat som serveras i Operakällaren, för alla som letar efter enklare rätter kan besöka Operabaren som bjuder på husmanskost. De använder sig endast av de bästa råvarorna och menyn ändras ett antal gånger per år för att följa säsongernas smaker.