Posted on

Le Rouge – restaurang i Gamla Stan, Stockholm

Letar du efter en bra restaurang i Stockholm? Eller snarare i Gamla stan? Då är Le Rouge ett mycket bra val. Tänk bara på att boka bord i förväg. Restaurangen är endast öppen fredagar och lördagar från klockan 17.00 till 20.30.

Ett lyxigt glädjehus/hyllning till Moulin Rouge

Le Rouge har en inredning i mycket rött. Det påminner lite av ett 1900-talets glädjehus i Paris, eller en hyllning till musikalen/filmen Moulin Rouge. Det beror främst av att källarväggarna täckts av en rödfärgad sammetsdraperi, pompös renässanskonst och mjuka ljuslyktor. Hela atmosfären är väldigt trivsamt och rätt unik. Det är inte ovanligt för gäster att besöka restaurangen endast för omgivningens skull. Att maten är utsökt är då endast ett stort plus i kanten.

Utsökta maträtter

Från namnet på restaurangen är det lätt att lista ut att det är franska maträtter som gäller. Menyn ändras då och då, men vad du alltid kan förvänta dig är en bra blandning av kött, grönsaker och utsökta såser. Alla råvaror är noga utvalda och priserna är väldigt rimliga. Det finns även en väldigt uppskattad vinmeny för den som önskar sig ett gott glas.