Posted on

Bästa växterna för restauranger

För att din restaurang ska bli riktigt uppskattad och populär behöver du ha tre saker – perfekt service, oklanderlig mat och en riktigt trevlig atmosfär och inredning. Det första och andra säkerställer du genom att anlita professionell och kunnig personal, men för att lyckas med det sistnämnda gäller det att ha ett öga för detaljer.

Visst kan du anlita en inredningsarkitekt som tar hand om inredningen och atmosfären i din restaurang, men att anlita är dyrt och i många fall helt onödigt. Du kan själv ta på dig uppgiften som inredare och skapa en restaurang som avspeglar dig och din verksamhet. Oavsett vad det är för typ av restaurang du har och vilken inredningsstil du väljer finns det en sak som är väldigt viktig och som sätter tonen direkt. Växter. Med hjälp av gröna växter och blommor kan du få din restaurang att gå från kall och opersonlig till mysig, hemtrevlig och stilren. Här listar vi några av de bästa växtligheterna för restaurangen.

5 växter som passar på restauranger

Restauranger kan inte ha vilka växter och blommor som helst, utan här gäller det att vara smart. Till att börja med är det viktigt att du väljer högkvalitativa växter, t.ex. från Florea, och att du satsar på hållbara alternativ. Hos Florea kan du dessutom hitta växter som inte ger ifrån sig starka lukter, sällan orsakar allergier och som dessutom är mycket tåliga – något som alla restaurangplantor bör leva upp till!

Svärmors tunga – Den här växten passar lika bra på restaurangen som på kontoret eller i ditt privata hem. Växten vill ha mycket vatten med långt mellanrum. Skulle du råka glömma bort den ett tag är det således ingen fara.

Zamiakalla – Zamiakalla är en mycket populär och bra växt för dig som är nybörjare på växter eller som helt enkelt inte vill pyssla så mycket med grönskan på restaurangen. Det enda du behöver tänka på är att inte vattna för ofta. Mörker eller dagsljus har ingen betydelse för Zamiakallan.

Gullranka – Perfekt för dig som vill låta växterna bli en del av inredningen i din restaurang. Den här växten får långa, vackra rankor som slingrar sig på hyllplan eller hänger ner. Det enda du ska undvika är att låta vatten finnas kvar i krukan.

Skvallerreva – Skvallerreva är en mycket vacker och unik växt med metallicfärgade blad. Växterna kommer dessutom i många olika färger. Det finns Skvallerrevor med blad i färgen grön, rosa och vitt, t.ex. Perfekt för din restaurang!

Fredskalla – En fin växt som bjuder på ett hav av vackra, vita blommor. Den här växten klarar sig utmärkt året runt och kan blomma precis när som helst. Här kan du även satsa på Rosenkalla med mycket starkt rosa blommor om den faller dig i smaken bättre.

Restauranger i Europa