Posted on

Storbritannien

Det finns flera kockar från Storbritannien som är välkända runt hela världen. Detta är en av anledningarna till varför Storbritannien anses vara ett väldigt stort matland. En av landets mest kända måste nog vara Gordon Ramsay, han har varit med och producerat ett stort antal tv-program och är lika känd för sitt temperament som för matlagningen.

En annan britt som softa ses på tv är Jamie Oliver. Han har bland annat producerat flera matlagningsprodukter som finns att köpa runt om i världen. Han är också en kock som lett flera matlagningsprogram. Tack vara dessa två kockar är det inte underligt att Storbritannien finns representerat på listan över de bästa restaurangerna i världen.

The Fat Duck

I staden Bray som ligger i England går det att hitta restaurangen The Fat Duck. Den drivs av Heston Blumenthal som anses vara en kändiskock som haft flera tv-program. Dock är han kanske inte lika känd som Jamie Oliver och Gordon Ramsay, i alla fall i Sverige.

Restaurangen The Fat Duck ligger i en gammal byggnad som förr i tiden var en bar. När restaurangen öppnade, år 1995, låg fokusen främst på klassiska franska maträtter. Idag får du dock en annan upplevelse. Heston är bland annat känd för att jobba en hel del med illusioner. En rätt som kanske ser ut som ett vanligt fruktfat är egentligen tillverkat av kyckling eller annat kött. Det leder till en väldigt intressant matupplevelse.

The Fat Duck är den restaurang i Storbritannien som snabbast lyckades bli tilldelad tre Michelinstjärnor. Tyvärr har det inte alltid gått jätte bra, restaurangen drabbades nämligen av en skandal under 2009 när runt 500 av restaurangens gäster blev sjuka.

Restaurangen lyckades trots detta ta sig från den negativa publiciteten och anses idag vara en av landets bästa restauranger. Vill du äta hos The Fat Duck måste du boka bord, gärna lång tid i förväg. Annars kan du alltid leta efter ett av Hestons tv-program och försöka lära dig laga maträtter själv.

Gordon Ramsays restaurang

När det kommer till restauranger i Storbritannien får vi inte glömma bort att nämna Gordon Ramsays restaurang i London med samma namn som honom. Denna restaurang har, precis som The Fat Duck, fått tre hela Michelinstjärnor. Den ligger belägen i den centrala delen av London och även här är det bokning av bord som gäller.